Saturday, December 27, 2008

Malam minggu yang bosan

Malam minggu yang boring, badan pun rasa letih ni. Nasib baik kakak dan famili ada disini. Kakak Zahrah lak dah balik 'cengeng'. Gf pun nun jauh disana...Bosannnn...

Tuesday, December 23, 2008

Breaking News

A brand new kitchen cabinet in da' house y'all.

Aku cakap kat emak, mesti mak suka kan dapat cabinet baru.Tapi mak cakap takde la,biasa je.Eleh..dalam hati siapa tahu kan..

Thursday, December 11, 2008

Lapar!!!

Semalam, lepas balik dari kerja perut terasa lapar sangat...

"mak ada makan tak?"
"mana ade,mak baru je balik"
"aduh, saya lapar ni"

Kepala aku dah bertambah pening ni dek terasa lapar sangat. Tukar je baju aku terus keluar...

"tah nak pergi mana?"
"nak pergi kedai makan"
"nanti jap, ayah nak pergi sekali"

Huu..aku masuk balik. Mak yang seakan tidur aku kejut..

"mak, jom pergi makan"
"emm..nanti mak siap jap"
"cepat le, saya dah lapar ni"

"kacang cepat la siap"

Di Desa Cempaka, kami makan di gerai. Kononnya ayah nak cuba 'kue teow' kat situ. 3 char kue teow 1 kue teow goreng. Semuanya tak sedap.. Aku lak order nasi goreng cina. Owh ye 2 char kue teow aku habiskan..huhu..lapar beb! Belum pernah dalam sejarah aku makan nasi goreng cina rasa pedas. Aduh..dah sah peniaga tu tak tahu membezakan nasi goreng cina dengan nasi goreng kampung kot. Teh O ais pun tak rasa ape,cuma rasa air gula je. Milo ais pun cair rasa susu. Selesai je makan, suruh la kira..pun salah gak. 4 kue teow, 1 nasi goreng cina, 1 teh o ais,1 milo ais, 2 air suam harganya RM28.20. Apa lagi, ayah suruh budak tu kira semula. Harga sebenar RM18.20. Dalam kereta je ayah tak puas hati, diajaknya kami pergi makan roti nan..huhu.. Al-Salam la jawabnya..

Wednesday, December 3, 2008

Rahsia


Dilihat pandang sama-sama segan dan silu
Dua hati kini telah bertemu
Berbual di telefon tak pernah jemu
Berbalas mesej tak pernah jemu
Sampai mata kuyu tapi masih disitu
Tiada siapa yang tahu
Sudah lama kita berahsia
Tapi..

Rahsia.. takkan jadi rahsia lagi


Ku bermimpi tentang kamu
Orang bertanya..”dia temanmu?”
Ku hanya tersenyum malu
Duduk bersimpuh senyumannya sungguh ayu
Bersamanya nyata aku tidak keliru
Ku sungguh teruja
Mungkinku bermimpi
Tidak
Itu realiti
Sejoli bagai merpati terbang kesana kesini
Ku bersumpah hanya dia ku cintai

Biar apa yang dibicara
Walau halus tuturnya
Namun setiap baris
Bagai pena yang menulis tanpa nota

Biar tak bercakap
Tapi sentiasa mendengar
Biar pun lena
Tapi sentiasa tersedar
Walaupun jauh tapi terasa dekat
Dekat dimana
Dekat dihati

Rahsia.. takkan jadi rahsia lagi

Sshh.. ini rahsia
Dengarkan seloka dilamun cinta
Ada seorang gadis namanya rahsia
Lenggang lenggok meletop gayanya
Siapa terpandang cair dibuatnya
Tapi ini sshh.. rahsia
Sungguh molek pulau sipadan
Nampak gaya macam sepadan
Pat pat siku lipat
Siapa cepat dia yang dapat
Buai tinggi-tingi sampai hujung sana
Apa dalam baju sekuntum bunga cina
1 2 jus 1 2 jus
Burung batu air
Siapa kalah dia yang kena
Sshh rahsia
Sshh ini rahsia


Rahsia.. takkan jadi rahsia lagi..


Tuesday, December 2, 2008

Satu Perjalanan

Ok.keluar dari rumah,belok kiri kemudian kiri lagi.Jalan terus sampai simpang empat masuk kiri.Berhenti di 'traffic light' (kalau merah la),kemudian masuk ke kanan jalan utama.Terus je (sebelah kanan ada stesen petrol Esso) sampai jumpa bulatan (roundabout).Disini ada dua pilihan,yang pertama pukul 12 dan kedua pukul 9.Biasanya pukul 9,terus sahaja sampai jumpa simpang tiga kemudian belok kanan dan terus (kiri dan kanan ada kawasan perumahan) sehingga penghujung jalan sampai jumpa simpang tiga.Dari situ belok kanan dan terus sahaja sehingga jumpa 'traffic light' yang kedua,belok kiri kemudian terus lagi dan akan melalui sebuah pekan.Jangan berhenti selagi tidak ketemu dengan 'traffic light' yang kedua.Dari simpang empat....kekanan pusing!!!Kehijauan bumi menyedapkan mata memandang ketika menyusuri jalan ini.Jangan sesekali menoleh kekiri walaupun sesaat,buruk padahnya (dah banyak kali kemalangan berlaku jika tidak fokus kekita memandu dijalan ini).Jalan terus sampai jumpa simpang tiga dan belok kiri.Kemudian terus sahaja (sebelah kiri,Sepang International Circuit dan kanan Petronas) sampai ketemu dengan bulatan.Ambil pukul tiga dan terus sehingga melepasi dua 'traffic light' dan belok kiri.Ha..dah sampai pun kat opis aku ni...