Thursday, July 14, 2016

FASA

Darah muda berliburan sana sini
Terbenam fajar hingga terbit mentari
Aduhai ada yang lupa diri
Aku juga pernah ada dalam fasa itu
Sampai tak tenang hati si ibu
Dan kini aku punyai anak
Entah bagaimana fasa mereka kelak
Seram seram seram dipikirin

Friday, October 19, 2012

Tiga tahun tanpa update

Salam kepada semua, agak lama (terlalu lama sebenarnya) tak update, bila tengok update yang lepas, wow dah 3 tahun. Masa berlalu terlalu pantas, aku pun dah bernikah dan dikurniakan seorang anak lelaki 'Ammar Rifqi'. Sudah hampir menjengah ke 9 bulan usianya, Ammar semakin besar dan semakin aktif, Alhamdulillah atas kurniaan Allah S.W.T dikurniakan anak yang comel (mesti la bapak ngaku anaknya comel...kan). Ok, aku ada plan untuk tukar nama blog dan yang lain-lain, tengah memerah idea (apa ko ingat macam kain boleh perah... haha). Persoalannya sekarang, blog ni ada ke orang baca..haha..(takpe ini adalah lemparan atau muntahan fikiran dari idea aku yang tak seberapa untuk aku realisasikan dalam bentuk penulisan). Sampai berjumpa di update seterusnya (moga-moga lahirlah idea baru)

Thursday, May 21, 2009

Samseng jalan raya

Dulu mat rempit, sekarang ni samseng jalan raya. Aku rasa letaklah nama apa pun, mereka bukan tahu nak berhenti. Bertambah samsenglah 'mat rempit' ni.

Monday, April 27, 2009

Takziah

Takziah buat Khairul Shahmi diatas pemergian ibunya ke rahmatullah. Aku turut bersedih diatas pemergian ibunya.Aku pun dah lama sangat tak berjumpa dengannya.Jadi aku mengambil kesempatan ini untuk berjumpa dengannya dan kebetulan ibunya juga pernah menjadi guru mengaji ketika masih kecil dulu.Takziah juga buat keluarganya dan semoga Allah swt menempatkannya ditempat orang-orang yang dikasihiNya, insya'allah.

Sunday, April 26, 2009

Berasap...

Kerajaan menyarankan rakyat supaya berhenti merokok tapi orang yang merokok ni mana boleh berhenti sekelip mata.Sepatutnya kerajaan buat kempen kurangkan merokok.Ade sekali tu aku pergi ke Pos Malaysia berdekatan dengan opis.Kebetulan ade nak buat clearance disitu,aku pun berurusanlah dengan pegawai kastam.Nak dijadikan cerita boleh lak pegawai kastam ni dengan selambanya merokok,kalau kat luar boleh dimaafkan la tapi kat dalam bangunan.Dah la ada urusan rasmi.Beginikah sikap pegawai kastam???Nak tambah lagi,rasa-rasanya kerajaan dah buat kempen larangan merokok ditempat awam dan kalau ditangkap kena denda.So macam mana kita nak denda pegawai kastam ni ek?